Skip to content
February 10, 2010 / Eelco Scheltinga

GoogleBuzz

Google heeft zojuist z’n ambities op het gebied van Social Media duidelijk gemaakt. Met de onderstaande video is GoogleBuzz ge-released. Buzz wordt weergegeven in je Gmail scherm direct onder de ‘Inbox’ link. Het zal een hoop discipline vergen om je daar niet door af te laten leiden wanneer je al bezig bent om je stroom van mails bij te werken. De komende dagen neemt Google de tijd om dit over al haar Gmail service gebruikers uit te rollen.

Wat is het?

Buzz is een applicatie om je content te delen. Steeds meer informatie wordt vandaag de dag online gedeeld met vrienden of collega’s. Zo kan dat straks ook met Google Buzz.  Je kan updates, video’s, foto’s en vele andere zaken doorsturen aan geïnteresseerden en gesprekken beginnen omtrent die zaken die je interessant vind. Mmm, dat klinkt wel heel erg als twitter of andere social media kanalen die we al gebruiken.

Het handige van Buzz is dat het direct zichtbaar zal zijn bij je mail account en de mensen waar je al mee communiceert direct gekoppeld zijn. Je hoeft dus niet eerst volgers te creëren of een netwerk op te bouwen. Je kan gelijk aan de slag met je huidige contacten en hoeft er niets voor te installeren.

Lees het hele artikel over GoogleBuz en de impact op recruitment…

Leave a comment